tisdag 31 augusti 2010

Snigelfart



Väntar frustrerat på barnens morfar som ska passa lillebror när jag syr. Han skulle varit här för en timme sedan. Fördriver tiden med några bokstäver till lillebrors garderobsdörr. När färgen torkar ska de få prickar.

måndag 30 augusti 2010

Magisk boll



Hittade världens finaste boll hos Den lilla gröna. Mönstret finns hos Pyssel och trams. Eftersom Den lilla gröna även har hittat den ultimata färgkombon är lillebrors nya boll nästan identisk med hennes.



Har äntligen lärt mig virka en magisk ring. Testade tre tutorials innan jag hittade den här hos Stjernfall och lyckades.



Världens näst finaste boll bor också hos oss. Den är stickad och matchar nästan min boll. Barnens talangfulle far gjorde den i slöjden i mellanstadiet.

Saltaste syskrinet...



..är mitt, bara mitt! Salt på utsidan och och en färgexplosion inuti. Tack Bobo!

söndag 22 augusti 2010

Drömmen om Hortus

Världens finaste kruka visades på Liljevalchs vårutställning 1939. När jag blir rik ska jag fylla fönstren med hortuskrukor. Tills dess får jag nöja mig med virkade varianter. Tur att jag älskar muscher.



Första försöket. Muscherna var mer töjbara än jag trodde så det fick bli en skål istället.






Andra försöket. Något bättre, men ingen hortus. Fortsättning följer.




Funkar fint att sockerstärka även tjocka muscher.

fredag 13 augusti 2010

Stenrösesafari



När vi var nere i Småland förra veckan gick jag på stenrösesafari och samlade på mig de elakaste stenarna jag kunde bära. Såna som Karl-Oskars pappa fördärvade ryggen på att plöja upp ur den småländska myllan. I höst ska de virkas in. Hittade en tutorial via Mönsterarkivet där släta stenar rekommenderas, men skam den som ger sig.

Annars har vi varit på resande fot så länge att jag nästan börjar längta höst. Min nya gamla symaskin har fått transport till Stockholm och overlocken är trädd så snart blir det aktivitet på bloggen igen. To do-listan tycks oändlig - min del i bytet med Simsalabim, dagiskläder, virkjuntor osv, osv...